Informační a turistický portál města

Vánoční inspirace

14.12.2022

V Městském informačním centru je možné opět po roce zakoupit lázeňské oplatky s vánočními motivy z Uherského Brodu. Na výběr máte z několika příchutí: nugát, čokoláda, oříšek, citron a kakao - kokos. Cena 40 kč.

U příležitosti 750. výročí povýšení Uherského Brodu na město královské vydalo Město Uherský Brod novou knihu. Dvousvazková  publikace zahrnuje kapitoly z dějin královského města, pojednává o geologické minulosti, živé přírodě, společenském a kulturním životě města, lidové kultuře a věnují se také významným rodákům, umělcům a osobnostem nesmazatelně spojeným s Uherským Brodem. Na knize se podílelo 23 autorů a je k dostání za cenu 750 Kč. V rámci oslav byl vydán také hrníček s motivem Uherského Brodu.

Dále je zde k dostání nástěnný kalendář Uherskobrodsko v kroji 2023 ve formátu A3, který vydal Radovan Chvíla. Co měsíc, to jiná obec, jiný kroj a zároveň charakteristický obraz pro dané období.

Zajímavým vánočním dárkem, který potěší každou ženu, je bižuterie se slováckými motivy, zakoupit si zde můžete náušnice, náhrdelníky, klíčenky, záložky nebo brože.

Mimo to jsou zde k dostání další krásné maličkosti, svíčky se slováckým motivem, koštovky, panenky z Lidové tvorby a další.