Informační a turistický portál města

V Uherském Brodě bude mít premiéru Gastro Brod Festival

6.4.2018

Louka za muzeem se zaplní stánky s vybranými lahůdkami a zajímavými pokrmy. Těšit se můžete na netradiční delikatesy i zahraniční speciality.

Gastrofestival bude v americkém stylu, takže většina jídel bude připravována na grilu. K ochutnání budou masa různých druhů, dále ryby a mořské plody, ale také třeba grilované exotické ovoce.

Pro milovníky extrémních kulinářských zážitků budou v nabídce hmyzí delikatesy. Ty přímo před návštěvníky připraví jeden z nejzkušenějších kuchařů jedlého hmyzu a propagátor tohoto druhu stravování Milan Václavík.
Návštěvníci si budou moct vybrat i z bohaté nabídky burgerů nebo ze specialit mexické kuchyně.

Chybět nebudou ani sladké pokrmy. Těšit se můžete zejména na nadýchané bublinkové vafle podle tajné rodinné receptury s ingrediencemi, které si můžete vybrat podle své chuti.

Nabídku chutí a vůní doplní také kavárna, pivovar, minipivovar a široká paleta tuzemských vín. Zajímavostí budou pravá, a speciálně na tuto akci přivezená, americká piva.

Do programu se zapojí i uherskobrodští skauti, u kterých si děti budou moct opéct špekáček.

Gastronomické zážitky bude provázet i bohatý doprovodný program. V něm se svou kuchařskou show vystoupí herečka Markéta Hrubešová. V kuchyni není žádnou začátečnicí, vydala již tři úspěšné kuchařské knihy. V poslední z nich upravila a převedla do současného jazyka více než osm desítek nejvyhlášenějších receptů slavné české kuchařky Magdaleny Dobromily Rettigové. Tuto knihu bude možné na akci zakoupit a nechat si od autorky i podepsat. Dalším lákadlem bude grilovací show Culinary Clubu ČR. Při této show se vám představí výrazná osobnost české gastronomie Petr Erin Kováč.

Neméně zajímavým doprovodným programem bude vystoupení pistolnice Romanity, která to umí nejen s koltem, ale také s lasem. Její vystoupení vás pomyslně přenese mezi skutečné kovboje.

O hudební doprovod se postarají skupiny Slapdash Rockabilly a Sklerotici.

Do rytmu nejen kankánu vás dostane vystoupení Taneční školy Abanico.
Milovníci koní se mohou těšit na dvě ukázky volné drezury koní, které předvede Jana Plačková ze Zlína.

Po celou dobu Gastro Brod Festivalu se o dokonalou iluzi amerických reálií postará polní ležení vojáků z období občanské války Severu proti Jihu. Nabídne nejen romantiku, ale také syrovost amerického středozápadu.

Ve stejný den se bude konat v areálu firmy RPG na Vazové také Den Země. Abyste mohli navštívit obě akce, bude mezi nimi jezdit vláček. Pohodlně a zdarma vás vyhlídkovou jízdou dopraví z gastrofestivalu na Den Země a zase zpět. Podrobné informace o odjezdech vláčku najdete na plakátech přímo na obou akcích.