Informační a turistický portál města

Novinky v Městském informačním centru

30.11.2021

Můžete si zde zakoupit nástěnný kalendář s bohatými ilustracemi, které zhotovil Jiří Miškeřík. Kalendář obsahuje 13 ilustrací zobrazující lokality a kulturní akce Uherského Brodu. Sám autor podnikl turistickou cestu po dostupných místech a prošel digitální archivy města, aby se seznámil s jednotlivým umístěním, tradicemi, kroji a zvyklostmi města. Vzniklo tak unikátní dílo. Cena je 199 Kč.

Zajímavým vánočním dárkem pro vás může být také bižuterie se slováckými motivy, zakoupit si zde můžete náušnice, náhrdelníky, klíčenky, záložky nebo brože. Pro děti je k dostání zpěvník od Lubomíra Málka s názvem Dětské lidové písně z Uherskobrodska i z ostatního Slovácka.

Nově lze zakoupit také mikinu s obrázkem Černé Madony a lázeňské oplatky s vánočními motivy Uherského Brodu. Obrázky pochází právě z nástěnného kalendáře. Vybrat si budete moci z šesti výborných příchutí.

Mimo to jsou zde k dostání další krásné maličkosti, svíčky se slováckým motivem, koštovky, panenky z Lidové tvorby, Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku a další. K dostání budou koncem měsíce také kapesní kalendáře. Určitě se přijďte podívat.