Informační a turistický portál města

Mikulášská objížďka

5.12.2023
???Vzkaz Mikuláše dětem ???
Milé děti, myslíte si, že na Vás Mikuláš zapomněl a že letos nepřijede? Tak to se hodně mýlíte. Jak by to mohl udělat všem hodným dětem v našem městě? Určitě jste byly celý rok hodné, dělaly jste radost rodičům, pomáhaly slabším kamarádům, ve škole jste se snažily ze všech sil, abyste se co nejvíce naučily.
???Tak to by vám Mikuláš přece neudělal. Vzkazuje vám, že dnes do Uherského Brodu přijede a moc rád se s vámi uvidí. Nejdříve kolem 16 hodiny bez zastavení objede 1x nebo 2x Masarykovo náměstí a hned nato se vydá ulicí Moravskou a ulicí Obchodní na náměstí 1. máje. Má v plánu, že tam s vaší pomocí v 16:30 rozsvítí vánoční strom. Věří, že mu i andělům přijdete pomoct.
???Po krátkém setkání Mikuláše a jeho družiny (andělů a čertů) s vámi se Mikuláš vydá zpět ulicí Obchodní a Moravskou na Masarykovo náměstí, kde proběhne druhé zastavení celé Mikulášské družiny. Předpokládáme, že na Masarykovo náměstí přijede v 17:45.
???A protože jste určitě byli všichni moc hodní, tak se vůbec nemusíte bát čertů, kteří se budou kolem Mikuláše určitě motat a spouštět na vás hrůzu. Mikuláš vám vzkazuje, že ani v letošním roce nedovolí čertům, aby na vás byli zlí. To by si nedovolili, protože by je s sebou příště vůbec nevzal. A budou vás chránit i andělé, kteří budou Mikuláše doprovázet. Tak nemějte strach a přijďte s rodiči, babičkou nebo dědečkem za námi.
???A pokud byste, milé děti, nemohly přijít za Mikulášem, sledujte jeho aktuální polohu v Mapách: https://maps.app.goo.gl/NsNHYU59jLb2Rx46A